BakterBlog

BakterBlog

Új év,új modellek: Nagybobó

2018. január 06. - VikoBahn

Üdvözöllek!

p1190166.JPG

Először is Boldog Újévet kívánok minden kedves olvasómnak!Sajnos nem volt időm bejegyzést írni,ezért nem is került sor egy utolsó,év végi szösszenet megírására sem,bár sokan nem is olvasták volna a statisztikák alapján! :D

Jöjjön egy újabb modell,ami majdnem tavaly készült el,de mégis átcsúszott,így 2018.első modellje lett: A25 016,azaz a Nagybobó.

A modell 3D nyomtatással készült,természetesen Balázs barátom tervezésével.Még az MD-kkel együtt érkezett,ám most jutottam el odáig,hogy összerakjam.Eredetileg nem volt tervben a festése,mert eleve úgy készült,hogy az alváza fekete,a kaszni pedig zöld,tehát a tervek szerint csak a fényszórók és korlátok kifestése lett volna szükséges,illetve az ablaküvegek elkészítése,forgóvázak összerakása és a feliratok kinyomtatása.Úgy voltam vele,ha már elkezdtem,be is fejezem,így a kasznit kifestettem egy sötétebb zöldre,ami közelebb áll az eredeti mozdony színéhez.Az alváz is kapott új fekete színt,a korlátok pedig ezüstös-szürkés árnyalatúak lettek.Összességében a festés rengeteget számít,így már tényleg olyan,mint az igazi gép.Balázs nagyon jól eltalálta a formavilágát a Nagybobónak,a festés pedig kiemelte a részleteket.Nem volt sok macera vele,egyedül annyi,hogy a géptér oldalfalainak festése a korlátok miatt kissé több figyelmet igényelt,mert a korlátok a modellel egyben lettek kinyomtatva.A feliratok egyszerű nyomtatással készültek el,ahogy a többi,általam összerakott modell esetében is.

Eddig ez a modell tetszik a legjobban a jelenleg összerakott 3D nyomtatott gépek közül,nézzétek meg ti is,milyen lett:

 p1190163.JPG

p1190164.JPG

p1190170.JPG

p1190172.JPG

A tervezés nem áll meg,a kívánságlistám elég hosszú,Balázs pedig nagyon szívesen tervez újabb modelleket,ezzel megvalósítva egyik nagy álmomat,így ebben a hónapban öt új modell fog érkezni,méghozzá: 2 darab Abymot (Bcymot) motorkocsi,2 darab Panda metró motorkocsi és 1 darab szokásos MD motorkocsi.Lesz munka bőven velük,de szebbnél szebb modellek kerülnek a gyűjteményembe Balázsnak köszönhetően!Természetesen beszámoló is lesz mindenről!

A bejegyzés trackback címe:

https://vikobahn.blog.hu/api/trackback/id/tr7813552123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása