BakterBlog

BakterBlog

Hazai klasszikusok 1:87-ben,korszerű technikával!

2017. október 14. - VikoBahn

Üdvözöllek!

Egyik kedves cimborám, Horváth Balázs remekműveiről szeretnék egy szösszenetet írni,mivel ma átvettem az elkészült H0 méretarányú Ganz Csuklós villamosomat és egy 81-717 sorozatú Szovjet metrókocsit.Hozzáteszem,ezek az első városi vasúti járműveim,eddig csak nagyvasúti és keskeny nyomközű járművek modellezésével foglalkoztam,éppen itt volt az ideje,hogy beszerezzem ezeket a mindenki által ismert járműveket is.Balázs pont kapóra jött,az egyik közösségi oldalon bukkantam rá,egyből írtam is neki.A válasz gyorsan megérkezett,készségesen állt rendelkezésemre.

Több modellt is készít,bővebben itt tudtok információkat szerezni: http://meltingpot.hu/hbmodelprojects/

A járművek 3D nyomtatással készülnek,igen strapabírók.Tervben van még további metrókocsik beszerzése is,jelenleg még három darab készül nekem,de ez még nem a végleges darabszám.Legalább 5 darab szerelvényt szeretnék összerakni.A Szovjet kocsikon kívül még Millfav illetve Alstom járműveket is szeretnék beszerezni.

Térjünk a lényegre,jöjjön a szemrevételezés!

Ismert járművek: Egy M44-es mozdony ( Kovács Csaba munkája),metrókocsi és Ganz csuklós villamos 3D nyomtatással és egy Ikarus 260-as autóbusz!

p1180076.JPG

Elég ránézni,máris Budapesten érezzük magunkat!

p1180079.JPG

Figyelemre méltó dolog,hogy a villamos "kanyarodni" is tud,ugyanis az egységeket egymáshoz képest el lehet fordítani,így azt a hatást kapjuk,mintha a szerelvény egy ívben közlekedne éppen.

p1180092.JPG

p1180090.JPGBizony ám,most az M3-as metró vonalán találjuk magunkat!Igazi kuriózum ez a járgány,már önmagában is jól mutat,de ha egyszer meglesz a 6 részes szerelvény,akkor lesz igazán különleges látvány.Engem a tető fogott meg leginkább,illetve a forgóvázak,a bordázás már csak ráadás!

p1180093.JPG

A motorkocsi hátulja: Még kilincset is találni az ajtón!

Sajnos több képet egyelőre nem volt időm készíteni,ezek is gyors fotók,ami meglátszik a minőségükön is.Később még visszatérek a témára,amint több modell is elkészül!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vikobahn.blog.hu/api/trackback/id/tr9812975684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása