BakterBlog

BakterBlog

Aamot (Árpád bácsi támad!) H0

2017. december 24. - VikoBahn

Üdvözöllek!

Először is Kellemes Ünnepeket szeretnék kívánni mindazoknak,akik olvassák a blogomat,elvégre úgy eltelt az idő,hogy lassan Újév!

A terveim szerint még lenne legalább kettő bejegyzés az idén,de majd elválik,hogy mi is lesz valójában!Az ünnepeket itthon töltöm,szerencsére nem kell most dolgoznom!Ma meglátogattam a szüleimet is,barátnőmmel kaptunk egy nagy adag tányért ajándékba,az ő szüleitől pedig egy pohárkészletet,szóval lassan éttermet is nyithatunk! :)

p1180997.JPG

A sütemény készlet is jó nagyra duzzadt,meg a hasam is persze,no de ez most mellékes,időközben lett egy újabb modellem is,méghozzá a híres Árpád motorkocsi,az Aamot 1:87 méretarányú mása.

A modell műgyanta kasznis,egyik régi ismerősöm foglalkozik a kasznik öntésével,néhány ezresért vásároltam tőle egyet,elvégre évek óta szerettem volna már egy Árpádot.

Meg kell,hogy "mondjam",elég macerás volt összerakni a modellt!A kaszni alapozva került hozzám,szürke színe volt már,a motorkocsi eredetileg Bordós és fehér színű.A fehérrel volt gond bőven,alig akarta befogni a kasznit,és mivel sok réteg kellett rá,enyhén csíkos is lett.A pirossal,merthogy én arra festettem le (kifakult a gép :D )nem volt macera,a feketével annál inkább!A bordó és a fehér színeket egy fekete csík választja el egymástól,ami a modellen egyenetlen,vannak öntési hibái sajnos.A fekete tehát elég necces volt,de sikerült úgy,ahogy.

A következő nehezebb rész az ablaküvegek berakása volt,ugyanis a vezetőfülke oldalsó ablakainál a kaszni belső fala már annyira ívelt és vastag,hogy nem tudott beférni rendesen a plexi,így annál a négy ablaknál az üveg lehúzott állapotot imitál.A homlokfali ablakokat a kaszni vastagsága miatt kívülre kellett ragasztani,ami kisebb faragással járt,de meglett.

A forgóvázakkal volt még gond,mindig ferdén álltak,de megoldott azt is,így végre elkészült a motorkocsi.Hát,olyan lett,amilyen,nem a legszebb,de szerintem vállalható!

p1180944.JPG

A kaszni még érintetlenül

p1180948.JPG

Sorakoznak a forgóváz maszkok

p1180947.JPG

p1180972.JPG

Itt már festés alatt

p1180981.JPG

Az egyik forgóváz

p1180993.JPG

Elkészült a motorkocsi!A fekete csík alatt látszik,hogy vannak festési hibák,illetve még alul is,ahol a rácsozás van.Ide nem tudtam az ecsettel rendesen benyúlni sajnos.

p1180996.JPG

Elég alacsony,de ez a valóságban is így van ám!

A bejegyzés trackback címe:

https://vikobahn.blog.hu/api/trackback/id/tr4313522449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása